We hebben al verschillende Q&A’s gedaan en tijdens Instagram Live Stories jullie kijkersvragen beantwoord. Een aantal veelgestelde vragen (FAQ: frequently asked questions) hebben we op deze pagina voor jullie verzameld.

Hoe oud is iedereen?

Jan is 42, Sofie is 39, Merel is 14, Eline is 13, Stan is 11, Noud is 10, Floor is 9, Guusje is 7, Madelief is 5 en Junior is 1. Je vindt hun verjaardag door op hun eigen pagina te kijken!

Waar zijn jullie bekend van?

We hebben in het seizoen 2018-2019 meegedaan aan het KRO-NRCV tv programma Een Huis Vol, toen ook Papa Jay (familie Lopez) en de Buddenbruckjes met hun grote gezinnen meededen. Het was intensief – we hadden 17 draaidagen met de filmploeg – maar als gezin zijn we ook wel hechter geworden doordat we zo bewust tijd met elkaar doorbrachten.

Waarom wonen jullie op de camping?

Tijdens de warmste maanden van het jaar ‘verhuizen’ we met het hele gezin naar onze stacaravan op Bosbad Hoeven, ongeveer vijf autominuutjes van huis. Vanuit daar kunnen de kinderen ook naar de basis- en middelbare school. Op de camping hebben ze alle ruimte om buiten te kunnen spelen en te genieten van de natuur en kan Jan lekker BBQ’en met zijn Big Green Egg. De rest van het jaar wonen we in ons huis vlakbij de prachtige Basiliek in Oudenbosch.

Editen jullie de vlogs zelf?

Nee, daarvoor werken we samen met een bedrijf. We sturen elke dag onze beelden op en krijgen gemonteerde video’s terug. Voordat de dagvlogs en bonusvideo’s online komen, bekijken wij ze altijd eerst: we vinden het belangrijk dat we onszelf en de kinderen op een realistische maar natuurlijk ook veilige manier in beeld brengen.

Waarom zijn jullie gaan vloggen?

Naar aanleiding van onze deelname aan Een Huis Vol kregen we via social media steeds vaker de vraag van kijkers van dat tv programma of we wilden gaan vloggen. Daar zijn we op 9 januari 2019 uiteindelijk vrij spontaan mee begonnen en – belangrijk – we laten de kinderen vrij in hun keuze om wel of niet in de vlogs te verschijnen.

Soms versta ik jullie slecht of klinkt er luide muziek, waarom is dat?

Wanneer we buiten filmen, kan de wind in de microfoon blazen; we zijn dan minder goed te verstaan. In winkels en bij evenementen wordt vaak muziek gedraaid en die muziek mag niet zomaar op YouTube komen: de video kan daardoor geblokkeerd worden. Dan zetten we er weleens rechtenvrije muziek onder en soms zijn we daardoor ook minder goed te verstaan.

Nieuwe vragen zijn natuurlijk altijd welkom: stuur een e-mail.