Veelgestelde vragen (FAQ)

We hebben al verschillende Q&A’s gedaan en tijdens Instagram Live Stories jullie kijkersvragen beantwoord. Een aantal veelgestelde vragen (FAQ: frequently asked questions) hebben we op deze pagina voor jullie verzameld.

Hoe oud is iedereen?

Jan is 42, Sofie is 40, Merel is 14, Eline is 13, Stan is 12, Noud is 11, Floor is 10, Guusje is 8, Madelief is 5 en Junior is 1. Je vindt hun verjaardag door op hun eigen pagina te kijken!

Waar zijn jullie bekend van?

We hebben in het seizoen 2018-2019 meegedaan aan het KRO-NRCV tv programma Een Huis Vol, toen ook Papa Jay (familie Lopez) en de Buddenbruckjes met hun grote gezinnen meededen. Het was intensief – we hadden 17 draaidagen met de filmploeg – maar als gezin zijn we ook wel hechter geworden doordat we zo bewust tijd met elkaar doorbrachten.

Waarom wonen jullie in de zomer op de camping?

Tijdens de warmste maanden van het jaar ‘verhuizen’ we met het hele gezin naar onze stacaravan op Bosbad Hoeven, ongeveer vijf autominuutjes van huis. Vanuit daar kunnen de kinderen ook naar de basis- en middelbare school. Op de camping hebben ze alle ruimte om buiten te kunnen spelen en te genieten van de natuur en kan Jan lekker BBQ’en met zijn Big Green Egg. De rest van het jaar wonen we in ons huis vlakbij de prachtige Basiliek in Oudenbosch.

Editen jullie de vlogs zelf?

Nee, daarvoor werken we samen met een bedrijf. We sturen elke dag onze beelden op en krijgen gemonteerde video’s terug. Voordat de dagvlogs en bonusvideo’s online komen, bekijken wij ze altijd eerst: we vinden het belangrijk dat we onszelf en de kinderen op een realistische maar natuurlijk ook veilige manier in beeld brengen.

Waarom zijn jullie gaan vloggen?

Naar aanleiding van onze deelname aan Een Huis Vol kregen we via social media steeds vaker de vraag van kijkers van dat tv programma of we wilden gaan vloggen. Daar zijn we op 9 januari 2019 uiteindelijk vrij spontaan mee begonnen en – belangrijk – we laten de kinderen vrij in hun keuze om wel of niet in de vlogs te verschijnen.

Soms versta ik jullie slecht of klinkt er luide muziek, waarom is dat?

Wanneer we buiten filmen, kan de wind in de microfoon blazen; we zijn dan minder goed te verstaan. In winkels en bij evenementen wordt vaak muziek gedraaid en die muziek mag niet zomaar op YouTube komen: de video kan daardoor geblokkeerd worden. Dan zetten we er weleens rechtenvrije muziek onder en soms zijn we daardoor ook minder goed te verstaan.

Waarom heeft Madelief zilveren tandjes?

Voor wie zich afvraagt waarom haar kiesjes zo bijzonder glanzen: Maddey heeft ‘prinsessen kroontjes’, dat zijn beschermende hoesjes over de kiesjes van haar melkgebit. Straks wisselt ze gewoon naar grote mensen tanden.

Doen jullie weer mee aan Een Huis Vol?

Nee, we doen niet mee aan het seizoen 2019-2020 van KRO-NRCV-programma Een Huis Vol. We zouden het vloggen en bijhouden van onze social media vrijwel volledig moeten opgeven tijdens en na de opnameperiode en dat willen we niet.

Nieuwe vragen zijn natuurlijk altijd welkom: stuur een e-mail.